اگر چه تقریبا در تمامی کشورها طلاق، امری کاملا طبیعی ست و به صورت قانونی به تصویب رسیده است اما در برخی از کشورها، طلاق غیر قانونی به شمار میرود.
به طور سنتی، نگاه جوامع به ازدواج، به عنوان یک تعهد همیشگی دائمی بین دو نفر بوده است. مذاهب مختلفی که به دنبال قانونی کردن ازدواج هستند- و این مذاهب بر روی عرف تاثیر گذاشتهاند- طلاق را غیر قانونی میدانند. با این حال بسیاری از کشورها، نقصهایی را در قوانین ازدواج پیدا کرده اند که به زوجین اجازه جدایی، طلاق و ازدواج با شخص دیگر را نمیدهند. برخی از کشورهایی که طلاق در آن امری غیر قانونی به شمار میرود عبارت اند از مالت، فیلیپین و واتیکان.
مالت: طلاق قانونی در مالت در سال 2011 به تصویب رسید. زمان بسیار طولانی طول کشید تا طلاق در این کشور قانونی شود زیرا این کشور دارای گرایش های شدید کاتولیک است. جنبش طرافدار طلاق معتقد بودند که طلاق قانونی این اجازه را به کسانی که ازدواج های نامناسب دارند میدهد تا فرصت دیگری برای درک زندگی بهتر داشته باشند. با این حال زوجین در مالت تنها در صورتی میتوانند از هم طلاق بگیرند که به مدت 4 سال جدا از هم زندگی کنند.
فیلیپین: از سال 2011 ، فیلیپینی ها طلاق ندارند اما میتوانند به طور رسمی از هم جدا شوند. با این حال، آنها حق ازدواج مجدد را ندارند. البته زوجین تحت شرایط خاصی از قبیل سوء استفادهی فیزیکی، اعتیاد به مواد مخدر] و یا الکل[، همجنسگرایی، ]خیانت یا ترک همسر [ میتوانند ازدواج را فسخ کنند. برای اثبات عدم توانایی روانی، متقاضی طلاق باید برای اثبات ادعای خود گواهی/ گزارش روانپزشکی دریافت کند که بسیاری از زوجین قادر به تامین آن نیستند.
زمانی، طلاق قانونی در فیلیپین وجود داشت اما قانون مدنی در دهه 1950 آن را لغو کرد . یک مطالعه در سال 2011 نشان داد که 50 درصد از فیلیپینی ها معتقدند که دولت باید به مردم اجازه طلاق بدهد و 33 درصد نظر مخالف دارند. از آنجایی که طلاق در فیلیپین وجودندارد ، برخی افراد تصمیم میگیرند که اصلا ازدواج نکنند و به جای آن فرزندانی خارج از ازدواج داشته باشند. در برخی از موارد نیز افراد همسر خود را ترک میکنند تا به تنهایی فرزندان خود را پرورش دهند. از آنجایی که هیچ روش قانونی برای طلاق در این کشور وجود ندارد بنابراین هیچ راه قانونی برای اجبار همسر به پرداخت هزینههای پرورش فرزند وجود ندارد.
شهر واتیکان: واتیکان اجازه طلاق به شهروندان خود نمیدهد. موضع رسمی کلیسای کاتولیک این است که ازدواج امری دائمی است. از دید آنان کسانی که مرتکب (یا عهده دار) بر هم زدن یک ازدواج شرعی میشوند، آموزه های کاتولیک را نقض کردهاند، در حالی که کسانی که از سوی همسر ترک شده اند، مقصر شناخته نمیشوند.
منبع:
https://legalbeagle.com/10000768-countries-divorce.html